Ελευθεριος Συναδινος

Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ » Δε θέλετε να ακούγονται διαφορετικές απόψεις

Δε θέλετε να ακούγονται διαφορετικές απόψεις

Την Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα τις περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και τόνισα ότι, πολιτικές διώξεις αντιπολιτευόμενων κομμάτων συμβαίνουν και στην Ευρώπη του κράτους δικαίου, εναντίον των εθνικιστικών κινημάτων, του Front National, της Lega Nord, του Jobbik, του NPD επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν θέλει να ακούγονται διαφορετικές απόψεις.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύρια Πρόεδρε,

Δε γνωρίζω τη γλώσσα της Καμπότζης, αλλά γνωρίζω πόσο υποκριτές θεωρώ ότι είναι κάποιοι που δήθεν ανησυχούν και ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Καμπότζη.

Η έκθεση όπως και τόσες εκθέσεις για χώρες κοντινές ή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μας καλεί να καταδικάσουμε την έλλειψη δημοκρατίας, την καταπίεση, τις πολιτικές διώξεις, την καταστολή και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υποκρισία, αν όχι λαϊκισμός.

Φυλακίσεις αρχηγού και βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν έγινε μόνο στην Καμπότζη, αλλά και στην Ελλάδα. Πολιτικές διώξεις αντιπολιτευόμενων κομμάτων συμβαίνουν και στην Ευρώπη του κράτους δικαίου, εναντίον των εθνικιστικών κινημάτων, του Front National, της Lega Nord, του Jobbik, του NPD.

Δεν θέλετε να ακούγονται διαφορετικές απόψεις και πριν βιαστεί κάποιος να με αποκαλέσει ρατσιστή ή απάνθρωπο, να απαντήσω ή μάλλον καλύτερα να καταγγείλω συμπεριφορές μελών της Επιτροπής που ασχολείται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι σε εκκλήσεις μου να συζητήσουμε περίπτωση παραβίασης αυτών, δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν, έστω και αρνητικά. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Μόνο ένας απάντησε, αναφέροντας ότι για τους επόμενους 5 μήνες δε διαθέτει χρόνο 20 λεπτών

Αν αυτό δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, υποκρισία, γελοιότητα και ρατσισμός, τότε προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου δώσει ένα σοφότερο προσδιορισμό.

Ευχαριστώ.